KIES cursus helpt kinderen bij scheiding

Een echtscheiding gaat meestal gepaard met verdriet en onzekerheid. Bij de partners die uit elkaar gaan, maar zeker ook bij de kinderen. Zij vinden het vaak moeilijk om over de scheiding te praten. Ze hebben misschien het gevoel te moeten kiezen tussen mama en papa. Of ze denken dat het hun schuld is. De cursus KIES (Kinderen in Echtscheiding Situaties) kan dan helpen.

Spelenderwijs

KIES is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, van wie de ouders gaan scheiden of al uit elkaar zijn. Het maakt niet uit of de scheiding lang of kort geleden is, ieder kind is welkom. Broertjes en zusjes kunnen ook samen meedoen. In een kleine groep komen de kinderen zes keer bij elkaar. Dan spelen, praten en luisteren ze samen. Onder professionele begeleiding leren ze spelenderwijs omgaan met problemen, de eigen grenzen aangeven en gevoelens uiten. Na afloop begrijpen ze de scheiding beter en kunnen ze vaak beter omgaan met de veranderde thuissituatie. En niet onbelangrijk: kinderen vinden het fijn om aan KIES mee te doen. Ze merken dat ze niet de enige zijn.

Aanmelden

KIES kost niks en start bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan met dit formulier. Of stuur een mailtje naar Team Voor Elkaar. Ook als je vragen hebt of tips wilt om je kind te helpen, kun je contact opnemen met Team Voor Elkaar.

Scroll naar boven