Veilig Thuis: meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Wat moet je doen als ruzies in huis uit de hand lopen? Als je ouders elkaar uitschelden en agressief zijn naar elkaar of naar jou? Of als je vermoedt dat je buurmeisje thuis mishandeld wordt? Deel je zorgen en zet de stap naar Veilig Thuis. Dat is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt hier terecht als je hulp zoekt of je zorgen maakt om een ander. Het kan gaan om een duidelijk probleem dat al langer bestaat. Maar je kunt ook bellen als je een vermoeden hebt dat er ergens iets aan de hand is thuis. Iemand moet die eerste stap zetten naar hulp. Want geweld stopt niet vanzelf.

Bel 0800-2000 of kijk voor meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl 

Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Loverboys

Veilig Thuis is ook het meldpunt voor Jeugdprostitutie & Loverboys. Denk je dat jouw vriend geld probeert te verdienen aan jou, bijvoorbeeld door jou seks te laten hebben met of voor een ander? Of denk je dat een vriendin in de ban is van een loverboy? Bel dan ook 0800-2000!

Samenwerking

VeiligThuis werkt samen met Team Voor Elkaar aan een integrale systeemgerichte aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Hiervoor zijn samenwerkingsafspraken gemaakt. Als er iets ernstigs aan de hand is, stelt VeiligThuis een onderzoek in. Wij delen informatie met VeiligThuis in acute situaties zonder toestemming van de ouders. Dan kan VeiligThuis direct handelen. Veiligheid in het gezin staat altijd voorop.

Scroll naar boven