Zorg jij voor je naaste? Knooppunt Mantelzorg is er voor jou!

Zorgen voor je oude vader of moeder, voor een vriend met een handicap of een buurvrouw die langdurig ziek is. Je doet het misschien zonder erover na te denken. Maar jij bent als mantelzorger onmisbaar! De zorg voor een ander kan soms ook best moeilijk zijn. Daarom is het Knooppunt Mantelzorg er voor jou.

Advies en ondersteuning

Vanaf 1 januari 2019 kun je voor mantelzorgondersteuning terecht bij het Knooppunt Mantelzorg bij Stichting Welzijn Brummen. Het Knooppunt is te bereiken via dit mailadres of telefoonnummer (0575) 56 19 88.

Mantelzorggespreksgroep

Wil je andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen uitwisselen? Je bent van harte welkom bij een van de mantelzorggespreksgroepen in 2019. De mantelzorggespreksgroep in Brummen komt ook in 2019 iedere tweede maandag van 13.30 tot 14.30 uur bij elkaar. Dit in Plein Vijf. De groep in Eerbeek komt elke tweede donderdag van 13.30 tot 14.30 uur bijeen in het Tjark Rikscentrum. De exacte data vind je ook in onze agenda.

  • Plein Vijf, Van Limburg Stirumplein 5 Brummen (iedere tweede maandag van 13.30-14.30 uur)
  • Tjark Rikscentrum, Derickxkamp 2a, Eerbeek (iedere tweede donderdag van 13.30-14.30 uur)

Thee & Taart: nu aanmelden!

Ontmoet andere mantelzorgers en wissel ervaringen uit en/of stel jouw vraag aan het Knooppunt Mantelzorg tijdens de gezellige bijeenkomst ‘Thee en Taart’. Deze is op woensdag 13 februari 2019 van 14.00 tot 15.00 uur in het gebouw Plein Vijf aan het Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen. Deze activiteit is gratis te bezoeken.

Graag opgeven voor vrijdag 8 februari 2019 via mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl

Geslaagde mantelzorgdag 

Op zaterdagmiddag 10 november vond een leuke en gevarieerde dag plaats voor alle mantelzorgers in onze gemeente. De dag begon bij het Fletcher Hotel in Eerbeek met een gezellige lunch. Vanaf 13.30 uur volgenden er allerlei workshops. En vanaf 15.00 uur werd er gezellig nagepraat bij het Fletcher Hotel . Ook was er een verloting van leuke cadeau's. Lees hier een kort verslag van deze dag.

Goed verzekerd....

Vrijwilligers doen in onze gemeente goed werk! En dat geldt ook voor mantelzorgers. Er kan altijd weleens iets mis gaan. Misschien dekt je eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kun je rekenen op de vrijwilligersverzekering van de gemeente Brummen. Wil je meer weten of een schade melden? Neem dan contact op met Team Voor Elkaar.                                                   

Op de hoogte blijven?

Laat je registreren als mantelzorger! Vul hier het inschrijfformulier in.
Het Knooppunt verstuurt ook regelmatig een nieuwsbrief. Hier vind je de meest recente editie van september 2018.

Voor jonge mantelzorgers van 6 tot 24 jaar is er een speciale nieuwsbrief. Je leest 'm hier (1e editie maart 2018).

 

 

Scroll naar boven