Zorg jij voor je naaste? Knooppunt Mantelzorg is er voor jou!

Zorgen voor je oude vader of moeder, voor een vriend met een handicap of een buurvrouw die langdurig ziek is. Je doet het misschien zonder erover na te denken. Maar jij bent als mantelzorger onmisbaar! De zorg voor een ander kan soms ook best moeilijk zijn. Daarom is het Knooppunt Mantelzorg er voor jou.

Advies en ondersteuning

Mantelzorgcoach Monique Steunenberg is hét aanspreekpunt voor mantelzorgers. Zij luistert naar jou en denkt graag mee over de zorg voor je naaste. Monique is op maandag, woensdag en donderdag bereikbaar via telefoonnummer (06) 53 11 01 77 of per e-mail. Je kunt met haar ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Mantelzorggespreksgroep

Wil je andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen uitwisselen? Je bent van harte welkom bij een van de mantelzorggespreksgroepen. De mantelzorggespreksgroep in Brummen komt elke 2e maandag van de maand bij elkaar, de groep in Eerbeek elke 2e donderdag van de maand. De data vind je ook in de agenda.

Plein Vijf, Van Limburg Stirumplein 5, Brummen: maandag 13.30-14.30 uur
Pand De Plu, Coldenhovenseweg 13, Eerbeek: donderdag 13.30-14.30 uur

Samen mantelzorgers ondersteunen

Naast de mantelzorgcoach is er bij het Knooppunt Mantelzorg Nicky Theunissen actief als mantelzorgcoördinator. Zij legt de verbinding met allerlei organisaties, zoals wijkverpleegkundige, huisarts, werkgevers, scholen en (sport)verenigingen. Allemaal kunnen ze een steentje bijdragen om mantelzorgers te ondersteunen. Nicky is op maandag en donderdag te bereiken op 06 – 5313 0106 of per mail: n.theunissen@humanitas.nl.

Geslaagde mantelzorgdag 

Op zaterdagmiddag 10 november vond een leuke en gevarieerde dag plaats voor alle mantelzorgers in onze gemeente. De dag begon bij het Fletcher Hotel in Eerbeek met een gezellige lunch. Vanaf 13.30 uur volgenden er allerlei workshops. En vanaf 15.00 uur werd er gezellig nagepraat bij het Fletcher Hotel . Ook was er een verloting van leuke cadeau's. Lees hier een kort verslag van deze dag.

Goed verzekerd....

Vrijwilligers doen in onze gemeente goed werk! En dat geldt ook voor mantelzorgers. Er kan altijd weleens iets mis gaan. Misschien dekt je eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kun je rekenen op de vrijwilligersverzekering van de gemeente Brummen. Wil je meer weten of een schade melden? Neem dan contact op met Team Voor Elkaar.                                                   

Op de hoogte blijven?

Laat je registreren als mantelzorger! Vul hier het inschrijfformulier in.
Het Knooppunt verstuurt ook regelmatig een nieuwsbrief. Hier vind je de meest recente editie van september 2018.

Voor jonge mantelzorgers van 6 tot 24 jaar is er een speciale nieuwsbrief. Je leest 'm hier (1e editie maart 2018).

 

 

Scroll naar boven