Zorg jij langdurig voor een zieke naaste? Dan is het Knooppunt Mantelzorg Brummen er voor jou!

Zorgen voor je vader met dementie, voor je partner met een verslaving, voor een kind met een beperking of een buurvrouw of vriend die langdurig ziek is. Je doet het misschien zonder erover na te denken. Maar jij bent als mantelzorger van grote betekenis! De zorg voor een ander geeft vaak een goed gevoel, maar kan soms ook vragen oproepen en zwaar zijn. Daarom is het Knooppunt Mantelzorg er voor jou. 

Advies en ondersteuning

Het Knooppunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor  informatie en advies over bijvoorbeeld voorzieningen en regelingen. Ook kan het prettig zijn om in een persoonlijk gesprek over uw situatie te praten met een van de mantelzorgconsulenten. 

Informatiebijeenkomsten en activiteiten

Het Knooppunt organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten, cursussen en ontspannende activiteiten (ook voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar). 

Mantelzorgcontactgroep

Ervaringen delen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten kan steun en nieuwe inzichten geven. De groep komt één keer per maand bij elkaar en wordt geleid door een mantelzorgconsulent. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wanneer gewenst staat er soms een onderwerp centraal of nodigen we een professional uit. De eerste keer bespreken we of de dag, het tijdstip en frequentie voor iedereen goed is. Je bent van harte welkom!

Wil je ervaringen delen met andere mantelzorgers? Dan is de mantelzorggespreksgroep misschien iets voor jou! Stuur een mail naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl en laat ons weten dat je interesse hebt.

Landelijke Dag van de Mantelzorg: 10 november

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. In heel Nederland is er aandacht voor mantelzorgers en zijn er leuke, verrassende activiteiten op of rondom 10 november. Het Knooppunt Mantelzorg coördineert dit voor mantelzorgers in gemeente Brummen.

Goed verzekerd...

Vrijwilligers doen in onze gemeente goed werk! En dat geldt ook voor mantelzorgers. Er kan altijd weleens iets mis gaan. Misschien dekt je eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kun je rekenen op de vrijwilligersverzekering van de gemeente Brummen. Wil je meer weten of een schade melden? Neem dan contact op met Team Voor Elkaar.    

Contactgegevens Knooppunt

Voor mantelzorgondersteuning kun je terecht bij het Knooppunt Mantelzorg, onderdeel van Stichting Welzijn Brummen. Het Knooppunt is te bereiken via mantelzorg@welzijnbrummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 19 88.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan als mantelzorger! Vul het inschrijfformulier in en mail het naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Je krijgt dan de nieuwsbrief van het Knooppunt waarmee we je op de hoogte houden van activiteiten en andere nieuwtjes voor mantelzorgers.

 

 

Scroll naar boven