Vrijwilliger of mantelzorger? Je bent goed verzekerd!

Als vrijwilliger of mantelzorger doe je goed werk! Maar of je nou collecteert, het clubhuis schildert of helpt bij de maaltijd: er kan weleens iets mis gaan. Je stoot per ongeluk een dure vaas om bijvoorbeeld. Of je valt van de trap of botst tegen een paal. Misschien dekt je eigen verzekering al veel schade. Als dat niet voldoende is, kun je rekenen op de vrijwilligersverzekering van de gemeente Brummen.

Mantelzorgers deels verzekerd

Mantelzorgers zijn geen vrijwilligers in de zin van de polis. Maar omdat ze zo'n bijzondere rol spelen in onze samenleving, zijn zij deels meeverzekerd. Het gaat dan om de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de onderdelen van de VNG vrijwilligers Pluspolis zijn niet van toepassing voor mantelzorgers. Dit omdat zij een persoonlijke relatie hebben met degene die ze verzorgen. 

Aanmelden of schade?

Aanmelden voor de vrijwilligersverzekering hoeft niet, als vrijwilliger ben je automatisch verzekerd. Dat geldt ook voor maatschappelijke stagiaires. Voor alle schadeverzekeringen geldt een secundaire dekking. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt of een andere verzekering de schade dekt. Wil je meer weten? Neem dan rechtstreeks contact op met de medewerkers van Centraal beheer/Achmea. Zij zijn jou graag van dienst. Het telefoonnummer is (055) 579 8164 (dagelijks van 08.00 – 17.30 uur).

Wilt u een schade melden? Download dan hier het schadeformulier. Het ingevulde formulier kunt u naar de gemeente sturen.

 

 

Scroll naar boven