30 of 40 dagen geen alcohol: doe ook mee!

3 december 2018

In 2019 kun je in twee periodes meedoen aan IkPas: op 1 januari (30 dagen) of op 6 maart (40 dagen). Ga samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet jouw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze! 

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Er zijn allerlei redenen om te drinken. Bijvoorbeeld omdat het een gewoonte is, omdat je het gezellig vindt, omdat je stress hebt of je eenzaam voelt. Maar alcohol drinken heeft ook nadelen: 

Door alcohol slaap je minder goed en voel je je minder fit;
De werking van medicijnen kan verminderen of juist versterken door alcohol; 
Alcohol bevat veel calorieën en geeft een hongergevoel, waardoor je aankomt.

Doe vanaf 1 januari (30 dagen) of 6 maart (40 dagen) mee aan IkPas en ervaar wat een alcoholpauze met je doet. Bekijk hier een inspirerend filmpje!

Waarom meedoen?

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld. Deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor. 

Ondersteuning

Inschrijven voor de 30 dagen actie kan op www.ikpas.nl. De inschrijving voor de 40 dagen actie opent op 31 januari. Door jezelf in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Ook kun je via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat je meedoet. Daarnaast kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en op Instagram (ikpasnl).

Ga jij de uitdaging ook aan? Kijk dan op www.ikpas.nl voor meer informatie.


Scroll naar boven