86 adviesverzoeken bij Veilig Thuis in 2018

10 juli 2019

Inwoners en organisaties in onze gemeente weten de weg naar Veilig Thuis goed te vinden. In 2018 is bij dit advies- en meldpunt 86 maal om advies en ondersteuning gevraagd bij vermoedens van huiselijk geweld. Dit staat te lezen in het jaarverslag van Veilig Thuis Noord- en Oost Gelderland. Het college van B&W van onze gemeente hebben besloten de subsidie voor het jaar 2018 voor deze organisatie definitief vast te stellen op € 86.541,00. Daarbij constateerde het college dat Veilig Thuis aan de subsidieverplichtingen heeft voldaan. 

Het volledige jaarverslag 2018 van Veilig Thuis NOG en een samenvatting is te lezen de website www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl. Daar is ook meer informatie over Veilig Thuis te vinden. Ook kun je voor informatie bellen naar 0800-2000. Is er echter direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Geweld stopt niet vanzelf

Veilig Thuis is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt hier terecht als je hulp zoekt of je zorgen maakt om een ander. Het kan gaan om een duidelijk probleem dat al langer bestaat. Maar je kunt ook bellen als je een vermoeden hebt dat er ergens iets aan de hand is thuis. Iemand moet die eerste stap zetten naar hulp. Want geweld stopt niet vanzelf.

Bel: 0800-2000

Je kunt Veilig Thuis 24 uur per dag gratis bereiken op telefoonnummer 0800-2000. Je spreekt eerst je plaatsnaam in en krijgt dan direct een hulpverlener aan de telefoon van het steunpunt bij jou in de buurt. Bij hem of haar kun je je verhaal kwijt en je zorgen delen. De hulpverlener geeft advies en bekijkt samen met jou of en welke professionele hulp nodig is. Er wordt niets gedaan zonder dat jij dat wilt. En je hoeft je naam ook niet te noemen als je dat niet wilt. 


Scroll naar boven