De verbeelde werkelijkheid: lezing over Noord-Korea

9 maart 2019

In de lezing 'De verbeelde werkelijkheid' neemt drs. Marc Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld: Noord-Korea. Kom luisteren op donderdag 21 maart vanaf 20.00 uur in de bibliotheek Brummen en ontdek meer over dit boeiende land.

Wat is waar?

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich dus voortdurend de vraag op: wat is waar? Is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

Inkijkje

In deze lezing geeft Marc een inkijk in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.  Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, waarvan een groot gedeelte nog altijd niet te bezoeken is.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze lezing via  www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. De toegang is € 4,00 voor leden van de bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden.


Scroll naar boven