Doe mee aan de week van de alfabetisering

10 september 2019

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich van 9 tot en met 15 september  in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 tot en met zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Doe ook mee! Kom in actie voor een geletterd Nederland! Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

Activiteit Taalhuis Brummen/Voorst

Een van de activiteiten in de regio is de filmvertoning 'I, Daniel Blake' van Taalhuis Brummen/Voorst. In de film kun je zien hoe de 59-jarige Daniel Blake vastloopt in de bureaucratie en online hulpeloosheid die hem ten deel valt als hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig heeft van de staat. De film is donderdag 12 september om 19.30 uur te zien in de bibliotheek in Twello. Gratis toegang en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en aanmelding voor allerlei verschillende (taal)activiteiten naar de speciale landelijke campagnewebsite www.weekvandealfabetisering.nl.


Scroll naar boven