Edward Sturing inspireert lokale ondernemers

9 oktober 2019

Ongeveer dertig lokale ondernemers waren gisteren present bij de ondernemersbijeenkomst bij WerkFit Brummen. Zij hoorde Edward Sturing, de in Eerbeek wonende oud-voetballer en topcoach, de volgende oproep doen: “Maak binnen uw bedrijfsvoering ook maatschappelijke overwegingen”.

Sturing was door WerkFit Brummen uitgenodigd als spreker tijdens de ondernemersbijeenkomst. Het centrale thema van de bijeenkomst was ‘talent’. Sturing vertelde openhartig over zijn ervaringen als voetballer en coach om zo goed mogelijk te presteren. De oud-international beleefde niet alleen vele hoogtepunten, maar had ook te maken met tegenslag. “Zeker in tijden als het niet goed gaat, is hulp en ondersteuning cruciaal.”

Positieve ervaringen

In onze gemeente helpt WerkFit Brummen inwoners richting passend werk. Daarbij staat ieders eigen talent centraal. “We kijken vooral naar wat de mogelijkheden van iemand zijn,” lieten Bas Willemse en Judith Curré dinsdag de ondernemers weten. Beiden zijn als  accountmanagers actief voor WerkFit Brummen en eerste aanspreekpunt voor lokale ondernemers die werkfitte medewerkers een kans willen bieden. Willemse en Curré gaven een impressie van de eerste ervaringen en resultaten van WerkFit Brummen. “We zijn begin dit jaar met WerkFit Brummen gestart. We hebben al veel positieve resultaten bereikt. Veel mensen zijn niet meer afhankelijk van een uitkering en hebben een betaalde baan.” Een aantal van hen werden door de accountmanagers voorgesteld en konden hun eigen verhaal vertellen. “We verwachten dat in de komende periode veel medewerkers werkfit zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Dit biedt mooie kansen voor ondernemers in onze gemeente”. Een vooruitzicht dat weer naadloos aansloot bij de oproep van Edward Sturing om als lokale ondernemer ook kansen te geven aan inwoners die (tijde lijk) buiten de boot dreigen te vallen.  

Ondernemers die meer willen weten kunnen contact opnemen met Bas Willemse en Judith Curré. Zij maken graag kennis met lokale ondernemers. De contactgegevens van de accountmanagers: 

- Bas Willemse, tel. 06 - 821 37 126 en b.willemse@brummen.nl

- Judith Curré, tel. 06 - 821 36 977 en j.curre@brummen.nl. 


Scroll naar boven