Fietsinformatiedag op 15 mei: leerzaam en gezellig

14 april 2019

Ben je 65-plusser en wil je met plezier blijven fietsen? Kom dan woensdag 15 mei 2019 naar de Fietsinformatiedag voor senioren. De Fietsersbond organiseert deze dag in samenwerking met de gemeente Brummen en Sportkompas. De cursusdag vindt plaats bij Rhienderoord in Brummen. Deelname kost slecht 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Met eigen fiets

De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze cursusdag voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om. Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij Rhienderoord, met hun eigen fiets, e-bike of driewielfiets. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lekkere lunch. Fietsdocenten van de Fietsschool begeleiden de dag.

Gevarieerd programma

Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Een fietsenmaker geeft tips over fietsen en e-bikes. Hij kan je fiets ook keuren. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en bovenal gezellig is.


Scroll naar boven