GelreWerkt! eert 'DeltaCare Dienstverlening'

10 juni 2019

Albert Kars van schoonmaakbedrijf DeltaCare ontving afgelopen woensdag van de Zutphense wethouder Laura Werger het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een landelijke keurmerk en geeft aan dat een organisatie een sociale werkgever is en meer dan gemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Proficiat DeltaCare!

Laura Werger is naast wethouder ook voorzitter van Stichting GelreWerkt!. Zij ging op 5 juni persoonlijk op bezoek bij DeltaCare Dienstverlening in Brummen. DeltaCare is gevestigd in Brummen en ontstaan vanuit het voormalige SW-bedrijf Delta. DeltaCare voert voor Zutphen onder meer schoonmaakwerkzaamheden uit bij GelreWerkt!, de gemeente Zutphen, de brandweerkazerne en de gymzalen. Bij het bedrijf werken 30 medewerkers vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening en 8 medewerkers vanuit de Participatiewet. Alle 38 medewerkers komen uit de gemeente Zutphen. DeltaCare ontving naast het certificaat PSO trede 3 ook nog het certificaat 30+. Dit betekent dat zij 30% of meer mensen uit kwetsbare groepen in dienst hebben!

Een tweede certificaat ging naar Bouwbedrijf BrederdanBouw in Baak. BrederDanBouw is een erkend leerwerkbedrijf en ondersteunt twee Zutphense inwoners met werk. Het gaat om een medewerker in de boekhouding en een leerling. 


Scroll naar boven