Geslaagde creatieve invulling mantelzorgdag

12 november 2018

Het was naast gezellig en gemoedelijk vooral ook een creatieve dag afgelopen zaterdag.

Voor de derde keer in successie werd er in onze gemeente aandacht geschonken aan de dag van de mantelzorger. Ongeveer 85 mantelzorgers beleefden afgelopen zaterdag een gezellige, creatieve en ontspannen dag. De organisatie hiervan was in handen van het Knooppunt Mantelzorg, die hierbij een beroep kon doen op vaak belangeloze bijdrage en steun van enkele organisaties en bedrijven. Namens de gemeente was wethouder Jolanda Pierik aanwezig. Zij opende de dag in het sfeervolle gebouw van Huis te Eerbeek (gelegen achter het Fletcher Hotel). Zij benadrukte daarbij de grote waardering die er vanuit de gemeente is voor mantelzorgers.

Workshops en samenzijn

Monique Steunenberg en Nicky Theunissen hadden een gevarieerd programma voor de mantelzorg voorbereid. Na een heerlijke en gezellige lunch in Huis te Eerbeek vertrokken de mantelzorgers naar diverse locaties in de nabijheid om een workshop naar keuze bij te wonen: Syrisch koken, bloemschikken, gips beschilderen,  nagelverzorging, massage op stoel, fotografie en graffiti. In de tussentijds stond er bij het Fletcher Hotel een tent met vuurkorf en werden er heerlijke broodjes gebakken. Samen met de warme chocolademelk met slagroom was het een gezellige sfeer. Om 15.00 uur verzamelden de mantelzorgers zich weer bij het hotel om onder het genot van een drankje en hapje na te kletsen. Voordat de bijeenkomst werd afgesloten vond er nog een verloting plaats waarbij verschillende mantelzorgers een monopoly-spel, koffers, tassen en zelfs een overnachting wisten te winnen.   

Knooppunt Mantelzorg

Met het Knooppunt Mantelzorg biedt de gemeente ondersteuning aan mantelzorgers in onze gemeente. Ondanks de uitstekend inzet van de twee humanitas-medewerkers binnen het knooppunt heeft de gemeente besloten om de samenwerking met Humanitas niet voort te zetten. Op dit moment worden gesprekken gevoerd om het knooppunt onder te brengen bij de brede welzijnsorganisatie SWB. De gemeente vindt mantelzorgondersteuning erg belangrijk en verwacht later deze maand duidelijkheid te hebben over de wijze waarop het Knooppunt Mantelzorg vanaf 2019 wordt voortgezet.

Geen mantelzorgwaardebonnen

Op verschillende manieren wordt de waardering voor mantelzorg tot uiting gebracht. De voorheen verstrekte mantelzorgwaardebonnen zullen echter dit jaar niet meer uitgereikt worden. Wel zal de gemeente blijven investeren in de Dag van de Mantelzorg, om op deze wijze haar waardering voor alle liefdevolle zorg aan een dierbare te laten blijken. Hierbij hoort ook het blijven inzetten op een goede ondersteuning aan mantelzorgers.


Scroll naar boven