Hoe kun jij helpen om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen?

17 maart 2020

Met de maatregelen die steeds meer impact hebben, heeft het coronavirus groet impact op ouderen in onze gemeente. Een van nadelige effecten is de kans op eenzaamheid. In onze gemeente wonen immers veel ouderen die nu vanwege het coronavirus minder bezoek krijgen. Terwijl dat bezoek vaak het hoogtepunt van de week is. Deze ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen, vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Dat willen we niet laten gebeuren! Daarom geeft Stichting Welzijn Brummen vier waardevolle tips om eenzaamheid bij ouderen nú tegen te gaan.

1. Bel vaker en langer

Hoe makkelijk is het om wat vaker te bellen of langer te bellen? Kijk bijvoorbeeld samen naar een televisieprogramma en zet uw telefoon dan op luidspreker-stand. Zo bent u op afstand toch verbonden.

2. Schrijf kaarten en brieven

Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kunt u natuurlijk doen met uw eigen ansichtkaarten en enveloppen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van online diensten die echte kaarten verzenden zoals Greetz, Kaartje2go, Hallmark. 

3. Wijs ouderen op telefoondiensten

Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn. Het lokale nummer voor de gemeente Brummen is 055-5415415. Hier kunt u terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek. 

Ook kunt u terecht bij De Rode Kruis Hulplijn via 070-4455888. 
De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. 

4. Neemt contact op met Stichting Welzijn Brummen

Stichting Welzijn Brummen is een lokale organisatie waar veel inwoners van Brummen bij betrokken zijn. Mocht u ergens hulp bij nodig hebben en heeft u niemand in uw omgeving die kan helpen? Bijvoorbeeld om de hond uit te laten of een boodschap te doen? Of wilt u uw verhaal of zorgen even delen? Stichting Welzijn Brummen staat voor u klaar om een oplossing of helpende hand te bieden. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 0575-561988 of mail naar info@welzijnbrummen.nl. 


Scroll naar boven