Mantelzorg gespreksgroepen weer van start

9 januari 2019

Ellen Lammersen (links naast de banner) is de coördinator van het knooppunt.

Ook in dit nieuwe jaar kunnen mantelzorgers in onze gemeente rekenen op ondersteuning via het Knooppunt Mantelzorg. De uitvoering hiervan ligt bij Stichting Welzijn Brummen. Inwoners die nog niet bekend zijn met deze vorm van mantelzorgondersteuning kunnen een mail sturen naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl of bellen naar 0575-561 988. Morgen starten ook weer de maandelijkse gespreksgroepen en op woensdagmiddag 15 maart is er een bijzondere gratis bij te wonen activiteit voor mantelzorgers onder de passende titel ‘Thee & Taart’. 

De rol van coördinator is in handen van SWB-medewerkster Ellen Lammersen. Op dit moment wordt nog een mantelzorgcoach geworven. Deze wordt verantwoordelijk voor het directe contact met de mantelzorgers. Tijdelijk neemt Lammersen deze taak waar. 

Gespreksgroepen

De maandelijkse gespreksgroepen vinden plaats op de tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. In Brummen wordt vanaf 14 januari iedere tweede maandag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur de gespreksgroep gehouden in Plein Vijf. De gespreksgroep is gratis te bezoeken en vooraf opgeven is niet nodig. Tot het moment dat de mantelzorgcoach actief is, verzorgen Lammersen (donderdag) en SWB-collega Karin van Aalst deze taak tijdelijk.

Thee & taart

Een andere activiteit die het Knooppunt Mantelzorg in 2019 organiseert is ‘Thee & Taart’. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 13 februari van 14.00 tot 15.00 uur andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk is er gelegenheid om kennis te maken en vragen te stellen aan het Knooppunt Mantelzorg. Ook deze activiteit is gratis te bezoeken. Opgave voor vrijdag 8 februari 2019 via mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl is gewenst.


Scroll naar boven