Optredens 'Buiten 't Boekje' bij de bibliotheek

12 juni 2019

Onder de noemer 'Buiten 't Boekje' organiseert Bibliotheek Brummen verschillende optredens voor jong en oud. Bij mooi weer zijn de voorstellingen in de tuin van de bibliotheek. De eerste voorstellingen zijn op vrijdag 28 juni.

Kindertheater deepdeep

Kindertheater deepdeep trapt om 16.00 uur af met een grappige, interactieve voorstelling over twee prinsessen, een draak en een ridder. Prinses Eleonora en prinses Salomé hebben een gemoedelijk leventje op het kasteel. Theedrinken, keuvelen en picknicken in het bos behoren tot de dagelijkse activiteiten. Op een dag wil Salomé geen prinses meer zijn. Ze wil stoere dingen doen, net als een ridder. Kan dat wel? Een meisjes-ridder… Natuurlijk! Er is alleen één probleempje… Ze heeft géén pak en géén diploma. Salomé moet aan de slag! Zal het haar lukken om de proeven te doorstaan? Haar ridderdiploma te ontvangen en uiteindelijk geridderd te worden?

Theatergroep Mooi Weer

's Avonds om 20.00 uur komt theatergroep Mooi Weer met de voorstelling ‘Op het terras.’ Een zonnige voorstelling voor elk seizoen! Een interactieve kruiswoordpuzzel loopt als een rode draad door de voorstelling, met als inzet een ‘zonnige’ prijs. Een tipje van de sluier: "Vandaag is er een plaatsje voor u gereserveerd op het terras van Café Mooi Weer. Beleef een muzikaal spektakel terwijl u geniet van een klappermelk met suiker of ranja met een rietje. En als u trek heeft: hier staat nog ‘Jan-in-de-zak’ op de kaart en ‘blote billetjes in het gras’. U wordt bediend door Vivi, een toevallige passante, die op proef als serveerster aan de slag mag. Café-eigenaar Gerrit leert haar de gebruiken uit de ‘goeie ouwe tijd’. Vivi blijkt een fantastische zangeres met een groot repertoire aan prachtige zomerse liedjes."

De actrice Vivi, gespeeld door Irene van der Aart, kennen we als de Amsterdamse die over haar relatie met een boer uit de Achterhoek al twee keer eerder een boekje heeft opengedaan tijdens Buiten ’t Boekje. 

Kaartjes

Een kaartje voor een van de voorstellingen kost € 4,00 voor leden van de bibliotheek en € 6,00 voor niet- leden. Dit is inclusief een kop koffie/thee of voor de kinderen een glaasje ranja. Bij de avondvoorstelling kun je in de pauze een glas wijn/fris of een biertje kopen. 


Scroll naar boven