Persoonlijke foto voor de volwassen mantelzorger

29 juni 2020

4,4 miljoen mensen in Nederland zijn mantelzorgers; mensen die onbetaalde ondersteuning bieden aan een hulpbehoevend persoon in hun directe sociale omgeving. Ook in onze gemeente zijn vele mantelzorgers actief voor hun naaste(n). Voor hen die 25 jaar of ouder zijn is er een ‘een mooi en persoonlijk cadeau’. Dit vanwege de Dag van de Mantelzorger, die op 10 november dit jaar plaats vindt. Want de gemeente Brummen, het Knooppunt Mantelzorg en Fotostudio Lifetime hebben de handen ineengeslagen om de mantelzorgers in onze gemeente een veilige en persoonlijke blijk van waardering aan te bieden. Mantelzorgers krijgen de kans om van iets wat hen dierbaar is een persoonlijke foto te krijgen.

Van inspirerende foto tot bijzondere collage

Wat zou jij als mantelzorger voor eeuwig vastgelegd willen zien? Je partner? Je gezin? De kleinkinderen? Je huisdier? Het kan ook een foto zijn van een dierbaar element in je huis of tuin?  De foto kan thuis gemaakt worden of op een locatie in de gemeente Brummen. Maar ook in Fotostudio Lifetime. In overleg met fotograaf Evelien kan in ieder geval een heleboel. Er kan 1 foto per adres gemaakt worden. Wil je alvast ideeën opdoen voor jouw eigen foto? Kijk dan op: www.fotostudiolifetime.nl voor inspiratie. Graag laten we ook een mooie collage maken van alle foto’s. Deze collage willen we aan alle inwoners van Brummen laten zien, omdat we trots zijn we op onze mantelzorgers. Uiteraard vragen we  hierbij om de instemming van de mantelzorger, want vanwege de privacyregels is men niet verplicht aan de collage mee te werken. Op 10 november wordt de collage onthuld in het gemeentehuis. 

Hoe gaan we het aanpakken?

Wil jij als mantelzorger ook een mooie foto? Neem dan snel telefonisch contact op met Susanne Thijsen van Stichting Welzijn Brummen. Doe dit via telefoonnummer 0575-561988. Je kan ook mailen naar s.thijsen@welzijnbrummen.nl. Susanne maakt dan direct een foto-afspraak met jou. Je kunt je gedurende de hele maand juli aanmelden. Mocht je nog niet zijn ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg dan ga je met je aanmelding akkoord met inschrijving bij het Knooppunt. Uiteraard wordt vertrouwelijk met jouw gegevens omgegaan, deze worden niet gedeeld met derden. De foto’s worden tussen 1 juli en 15 oktober gemaakt. Fotograaf Evelien van Foto Studio Lifetime maakt hier speciaal tijd voor vrij. 

Dag van de Mantelzorg

10 november is het dus de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam MantelzorgNL het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Ook Knooppunt Mantelzorg uit de gemeente Brummen wil op deze dag de mantelzorgers uit de gemeente op een ludieke wijze ‘in beeld’ brengen. 


Scroll naar boven