Veilig Honken op weg naar school

30 augustus 2020

De scholen gaan morgen week van start. Veel leerlingen uit onze dorpen fietsen dan weer dagelijks naar Zutphen, Apeldoorn of Dieren. Krijgen zij op weg naar school een lekke band of willen ze bijvoorbeeld schuilen voor onweer, dan kunnen de leerlingen weer terecht op een Veilig Honk. Evenals voorgaande jaren zijn er vijf ‘honken’. Uit onderzoek is (gelukkig) gebleken dat dit aantal voldoet omdat kinderen er niet vaak gebruik van hoeven te maken.

Veel leerlingen fietsen elke dag vanuit de dorpen in onze gemeente naar de middelbare school in buurgemeenten. Onderweg kun je weleens een lekke band krijgen. Of de ketting loopt van je fiets, of misschien val je ongelukkig. Daarom heeft de gemeente Brummen een aantal Veilig Honk-routes, met betrouwbare adressen waar je terecht kunt voor een fietspomp, een reservefiets, pleisters en een luisterend oor. De vijf Veilige Honken vind je bij de volgende adressen:

- Arnhemsestraat 129
- Cortenoeverseweg 101
- Zutphensestraat 370 en 203
- Oude Kanonsdijk 1a

De gemeente kiest er voor om deze vijf honken in stand te laten, ondanks dat het gebruik van de honken de laatste jaren beperkt is geweest. Dat heeft te maken met de komst van mobiele telefoons, waarmee je als schoolgaande jongere snel zelf hulp kunt inschakelen. Maar uit een raadpleging onder het inwonerspanel Brummen Spreekt, scholen en andere betrokken organisaties, blijkt dat mensen het wel een prettig idee vinden dat de honken er zijn. De gemeente voorziet de honken van de nodige materialen, zoals een bandenplakset en EHBO-trommel. Je herkent de adressen aan het Veilig Honk bord in de tuin of voor het raam.


Scroll naar boven