Waardering gemeente voor Geheugensteunpunt

26 juni 2020

Burgemeester en wethouders hebben deze week de subsidie aan het Netwerk Dementie Oost-Veluwe voor 2019 definitief vastgesteld. Het gaat hierbij om de uitvoering van het Geheugensteunpunt. Het Netwerk Dementie biedt op lokaal niveau een structureel aanbod van samenhangende dementiezorg, dat aansluit bij de behoeften en wensen van mensen met dementie en hun naasten (mantelzorgers).

In 2019 heeft het Geheugensteunpunt vanuit 2 vestigingen 2 ochtenden in de week laagdrempelige hulp (informatie, ondersteuning en begeleiding) geboden aan de doelgroep. Vanuit zowel Plein 5 in Brummen als het Tjark Rikscentrum in Eerbeek bestaat de hulp uit informatie, ondersteuning en begeleiding. Ook worden er voorlichtingen en brein- en bewegingsgroepen verzorgd, eveneens ondersteuningsgroepen voor mantelzorgers. Voor al deze activiteiten ontvangen zij jaarlijks een subsidie van de gemeente. De subsidie voor 2019 is vastgesteld op € 37.500,-. Het college constateert daarbij dat de afgesproken activiteiten zijn gerealiseerd.

Ben jij geïnteresseerd in de activiteiten van het Geheugensteunpunt?

De activiteiten ochtenden op maandag en donderdag zijn inmiddels voorzichtig weer opgestart met kleine groepje. Vanwege corona is een open inloop op deze ochtenden nu helaas niet mogelijk. Wil je meedoen? Neem dan even contact op met de coördinator Heidi Nusselder om samen een afspraak in te plannen.

Na de zomervakantie gaat er weer een nieuwe mantelzorg ondersteuningsgroep van start. Eveneens staat er een breinbeweeggroep en een cursus "omgaan met dementie" voor mantelzorgers in de planning voor het najaar. Wil jij ook meedoen? Aanmelden is nu al mogelijk. 

Het corona virus vraagt wel om spelregels. Daarom vragen wij je om eerst contact op te nemen met de coördinator. Dit om grip te houden op de groepsgrootte en goede naleving van de regels. Zij zal vervolgens de inwoners die willen deelnemen gaan inplannen. 

Ben je geïnteresseerd en/of heb je vragen dan kun je contact opnemen met de coördinator, Heidi Nusselder. Dit kan op maandag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 06-28457299. Of mail naar brummen@hetgeheugensteunpunt.nl. 

Informatie over wat het Geheugensteunpunt jou kan bieden kun je vinden op www.hetgeheugensteunpunt.nl.


Scroll naar boven