Hoe werkt Samen Goed Voor Elkaar?

Op deze website vind je veel informatie die je op weg kan helpen als je vragen hebt over zorg & ondersteuning, opgroeien & opvoeden en werk & inkomen. Kom je er niet uit of wil je meer weten? Dan kun je terecht bij Team Voor Elkaar.

Jouw vraag centraal

Jouw vraag en jouw situatie staan centraal bij Team Voor Elkaar. We geven advies en informatie waarmee je verder kunt. En we denken mee over welke ondersteuning het beste bij jou past. We gaan eerst uit van wat je allemaal zelf kunt. Misschien zijn er ook mensen in je omgeving die kunnen helpen, bijvoorbeeld een familielid of buurman. We wijzen je de weg naar (gratis) voorzieningen en getrainde vrijwilligers. Als het nodig is, verwijzen we je naar een professionele hulpverlener.

Hulp bij verwijzing

Is er een verwijzing nodig voor professionele zorg? Dan regelt Team Voor Elkaar dit. We bespreken samen wat het beste past bij jou: zorg in natura of een persoonsgebonden budget.

Zorg in natura: je krijgt zorg via één van de zorgaanbieders waarmee de gemeente afspraken heeft gemaakt. De gemeente regelt dan het grootste deel van de administratie. De zorgverlener regelt dat je altijd de afgesproken zorg krijgt.

Persoonsgebonden budget (PGB): je krijgt een bedrag waarmee je zelf de zorg inkoopt bij een zorgverlener van jouw keuze. Je maakt dan ook zelf afspraken, stelt een contract op en regelt zelf een vervanger als dat nodig is.

Duidelijke afspraken

We leggen de afspraken die we samen maken vast in een plan. Jouw plan. Want jij houdt de regie. We bespreken en besluiten niets zonder jou. Je krijgt zoveel mogelijk één contactpersoon. Zo hoef je je probleem niet steeds opnieuw uit te leggen. 

Hulp bij het keukentafelgesprek

Jouw vraag en jouw situatie staan centraal bij Team Voor Elkaar. Ook bij het keukentafelgesprek of wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag doet voor een uitkering. Toch kan een beetje hulp fijn zijn bij zo’n gesprek. Natuurlijk is een familielid of bekende welkom. Maar je kunt ook gratis gebruik maken van onafhankelijke, deskundige ondersteuning. Een medewerker van Adviespunt Zorgbelang denkt dan mee en bereidt samen met jou het gesprek voor. Als je wilt, zit je ondersteuner er ook bij tijdens het gesprek. Hij of zij kan dan ook helpen als je bijvoorbeeld de juiste woorden niet kunt vinden. Een prettig gevoel!

Wil je gebruik maken van deze gratis ondersteuning? Laat het weten aan Team Voor Elkaar. Je kunt ook zelf contact opnemen met Adviespunt Zorgbelang: 026 - 384 28 22.

Scroll naar boven